top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Zonder problemen gevelbeplating spuiten in een metallic kleur


21-04-2022


Heb jij wel eens moeite met het spuiten van een gevelbeplating in een metallic kleur? Dan herken je het vast; je moet grotere oppervlakten spuiten zoals gevelbekleding maar het is lastig om het tot een strak geheel te krijgen. Daarnaast maken de invloeden van buiten het er ook niet makkelijker op. De wind in combinatie met slecht bereikbare plaatsen van de gevel zorgen ervoor dat er een groot verschil in laagdikte ontstaat. Dit heeft als gevolg dat er een wolkerig/ bont effect kan ontstaan. Hier heeft BICCS Industrial Coatings een oplossing voor ontwikkeld, de BICCS Industrial Coatings Uni-kleuren! Wil je hierover meer weten? Lees dan verder!Wolkenvorming

Net werd het al even kort benoemd. Wolkenvorming is dat er een wolkerig/ bont effect kan ontstaan doordat er een groot verschil in laagdikte is. Wolkenvorming is vooral bij metallic lakken en verven een veel voorkomend probleem. Er zijn verschillende oorzaken, maar de bekendste zijn te dik of onregelmatig spuiten. Andere asceten die ook invloed kunnen hebben op wolkenvorming zijn: onjuiste verdunning, te koud of te warm oppervlakte en een verkeerde afstelling van het spuitpistool of de spuitdruk.


Om wolkenvorming te herstellen is helaas nanevelen of opnieuw schuren en lakken van de oppervlakte nodig. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan herstellen. Bij voorkomen is het vooral van belang om gelijkmatig te spuiten en de juiste uitdamptijden aan te houden. Maar het kan ook makkelijker! BICCS Industrial Coatings heeft een oplossing ontwikkeld voor wolkenvorming, de BICCS Industrial Coatings Uni-kleuren. Deze oplossing komt in de vorm van een verfsysteem, welke speciaal is ontwikkeld voor de diverse metallic kleuren.


BICCS Industrial Coatings Uni-kleuren Binnen het kleurenprogramma van BICCS zijn uni-kleuren ontwikkeld die overeenkomen met bijvoorbeeld de Ral 9006 en ral 9007 of andere gewenste metallic-kleuren.


BICCS Industrial Coatings Metallic kleuren spuiten

De uni-kleuren die zijn ontwikkeld kunnen worden aangebracht met een BICCS direct-to-metal (DTM) verfsysteem, die rechtstreeks kan worden gespoten op de te behandelen gevelbekleding. Om het metallic finish effect en een egaal eindresultaat te krijgen, dient de unikleur afgewerkt te worden met een blanke laklaag. Deze laklaag moet voorzien worden van een kleine dosering van BICCS metallic-kleurpasta. De dosering metallic-pasta zorgt voor het gewenste metallic effect op de gevelbeplating. Alleen dan zonder het risico van het wolkeneffect, ongeacht de mogelijke laagdikteverschillen.


Het voorkomen van wolkenvorming is niet het enige voordeel van zo’n verfsysteem. De blanke toplaag (met kleine dosering metallic-pasta) binnen het verfsysteem zorgt namelijk ook voor een extra UV-bescherming. Hierdoor zal de kleur van de gevel langer worden behouden en blijft jouw werk dus langer mooi!


Meer weten?

Heb jij verder nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze technische advieslijn. Zij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 07:00 en 16:30 uur op 010 870 21 49.
155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page