top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Veilig werken met di-isocyanaten

Verplichte theoretische opleiding voor professionele schilders die met di-isocyanaten werken.


Werk jij als professionele schilder met di-isocyanaten? Dan moet je vóór 24 augustus 2023 een theoretische opleiding gevolgd hebben over het veilig werken met deze stoffen. Deze opleiding staat in het teken van veiligheid en de effecten op de gezondheid en moet iedere vijf jaar herhaald worden.


Nieuwe wetgeving

Jij, als professional, weet als geen ander hoe belangrijk het is om veilig te werken, en Simonis helpt jou daar graag bij. De Europese Unie heeft een restrictie i.v.m. het gebruik van di-isocyanaten opgelegd, om het aantal beroepsastma's in Europa te verminderen en allergische reacties te voorkomen. Wij zijn er voor jou en informeren je daarom graag over de nieuwe wetgeving omtrent di-isocyanaten en de bijhorende verplichting voor de professionele schilder.


Je bent verplicht om vóór 24 augustus 2023 een online (theoretische) opleiding omtrent het veilig werken met di-isocyanaten te volgen, wanneer jij als professionele gebruiker werkt met producten die meer dan 0,1% di-isocyanaten bevatten (zie achterzijde etiket).


Producten Trimetal Silvatane PU Acryl Prestige Mat of Satin en Trimetal Steloxine PU Finish Brillant of Satin.

Trimetal

Voor Trimetal gaat dit specifiek om de producten Trimetal Silvatane PU Acryl Prestige Mat of Satin en Trimetal Steloxine PU Finish Brillant of Satin.


Aanmelden voor training(en)

Bij kwast en/of rolapplicatie, kun jij je aanmelden via deze link.


Bij een andere toepassing, kan een geschikte opleiding uitgekozen worden op het digitaal training platform via deze link.


De trainingen kosten €5 per persoon en duren ongeveer 40 minuten. Na het succesvol beëindigen van de opleiding en de bijhorende korte test ontvang je een certificaat “op naam”. Dit certificaat kan tijdens een arbeidsinspectie opgevraagd worden. Na vijf jaar dient de opleiding opnieuw te worden gevolgd.


Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page