top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Roestwerende verf

30-08-2021


Niets is zo vervelend dan over roestplekken heen te schilderen. Het is daarom ook beter om preventief te werk te gaan. Dit scheelt veel tijd en werk. Om jou te helpen leggen wij in deze blog uit hoe je met de Steloxine Protect Universal en de Herbol Protector jouw ferro en non-ferro kan beschermen tegen roestvorming.Hoe ontstaat roestvorming?

Roest heeft een negatief effect op metaal, omdat het de sterkte en het volume van metaal beïnvloed. Daarnaast vindt er ongewenst verkleuring plaats van het metaal.


Het is daarom verstandig om preventief te werk te gaan om roestvorming te voorkomen.


Hoe verwijder ik roest?

Is er helaas toch roest ontstaan op je metalen onderdelen? Maak je geen zorgen, er zijn manieren om roest goed te kunnen verwijderen. In deze blog zullen wij met de hand ontroesten van metalen en het ontroesten door middel van stralen met jullie behandelen.


Ontroesten door middel van stralen

Er is geen effectievere manier van ontroesten dan stralen. Onder hoge druk wordt het staalgrit tegen het staal ‘gestraald’ en komt zo in de diepste poriën van het materiaal. Zo wordt het metaal goed gereinigd. Door het metaal te stralen ontstaat er een optimale hechting. Er kan dan gestart worden met het aanbrengen van een verfsysteem.


Met de hand ontroesten

Alhoewel stralen de voorkeur heeft, is dit niet altijd toepasbaar. Er kan dan gekozen worden om de ontroesten met hand- of machinegereedschap. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een afbijtmiddel in combinatie met een staalborstel en/of komborstel om het oppervlakte te ontdoen van roest. Dit is echter minder nauwkeurig dan als je het metaal zou stralen, omdat je op deze manier eerder oppervlakkig het roest verwijderd en niet tot de diepste poriën komt.


Wat is een goede roestwerende verf?

Maar welke verf gebruik je tegen en op verwijderde roest? Binnen ons assortiment raden wij de Steloxine Protect Universal en de Herbol Protector aan.

Steloxine Protect Universal is een nieuw 1-pots verfsysteem van Trimetal. Deze

alleskunner is zowel als grondlaag, tussenlaag als afwerklaag aan te brengen. Zo wordt een makkelijk toepasbaar en tegelijk goed roestwerend systeem verkregen.


Herbol Protector is net zoals de Steloxine ook een 1-pots verfsysteem. Dit betekent dat het al grondlaag, tussenlaag en afwerklaag gebruikt kan worden.


Deze buitenverven hechten beide op extreem veel ondergronden. Denk aan ferro- en non ferro-metalen en diverse kunststof ondergronden, zoals pvc, trespa en pmma.

In de schilderspraktijk van alledag wordt het toegepast op staal, koper, verzinkt staal, pvc, geglazuurde tegels en aluminium. Of profielen, traliewerk en andere stalen constructies. Het actief roestwerende bestanddeel is zinkfosfaat.


Steloxine Protect Universal en Herbol Protector zijn op kleur te maken en verkrijgbaar in 1L en 2,5L verpakking. Beiden producten hebben een zijdeglans. Herbol Protector is tevens verkrijgbaar in metallic kleuren.


Duurzaam schilderen

Door deze producten te gebruiken ben je tevens duurzamer aan het werk. Je bent minder afhankelijk van diverse producten, omdat beide breed toepasbaar zijn.


"Onmisbare producten voor in de bus van de vakman!"
Op zoek naar roestwerende verf of advies nodig bij het verwijderen van roest? Voor iedere schilderklus ben je bij Simonis Verf aan het juiste adres.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page