top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Onduidelijke onderhoudskosten voor jouw VvE?


16-12-2021

Je herkent het vast; het onderhoud staat weer voor de deur maar wat is eigenlijk de staat van jouw pand? De ene schilder offreert je een schilderbeurt voor een laag bedrag terwijl de andere misschien wel extra gebreken ziet en het dubbele vraagt. Waar zeg je nu eigenlijk ‘ja’ tegen? Wij kunnen jou daarbij helpen!


Verftechnische adviezen

Wist je dat je bij Simonis Verf terecht kan voor verftechnische adviezen? Wij bieden jou een duidelijke oplossing wat zorgt voor zekerheid op jouw onderhoudskosten. Wij geven een gratis, onafhankelijke, objectieve inspectie zodat je een correct beeld hebt van de actuele conditie van jouw pand. Op basis van die inspectie door één van onze deskundigen ontvang je een inspectie- en adviesrapport. Nu wordt het een stuk makkelijker om jouw vraag bij verschillende schildersbedrijven neer te leggen, krijg je offertes voor identieke situaties en kun je dus appels met appels vergelijken.


Na het advies

Ook na het geven van het advies stopt ons aandeel niet. Tijdens het schilderwerk begeleiden wij het proces en zorgen voor een goede communicatie tussen schilder en opdrachtgever, kijken we of het advies wordt opgevolgd en checken we het werk voor oplevering. En mochten er achteraf problemen zijn; ook dan zijn wij gewoon bereikbaar en helpen we jou die problemen op te lossen. Daarnaast bieden we zekerheid voor de toekomst en kunnen we jou advies geven over het onderhoud in de komende jaren. Hiermee voorkomen wij problemen en vervolgschades. Zo kom jij achteraf nooit meer voor verrassingen te staan.René van Beest is een van onze toppers die verftechnische adviezen maakt. Hij richt zich op de opdracht gevende markt (Woningbouwverenigingen, VvE Beheerders, Vastgoedeigenaren). René vertelt jou graag hoe zijn werkzaamheden eruit zien en waarin hij jou van dienst kan zijn:


‘’Bij een adviesaanvraag vraag ik altijd door bij de aanvrager wat hij precies wil bereiken. Blijft het complex in zijn bezit of wordt het binnenkort verkocht. Mogen er verbeteringen worden aangebracht, komt er een kleurverandering, moet alles wat al eens geschilderd is wederom geschilderd worden of bijvoorbeeld alleen het houtwerk.


Als het mij duidelijk is ga ik op inspectie. Ik ga kort gezegd op zoek naar gebreken aan de te schilderen bouwdelen. Is de verflaag onthecht of het houtvochtpercentage te hoog, is er betonschade of corrosievorming? Allemaal gebreken die je eerst moet herstellen/verbeteren voordat je kan gaan schilderen. Van deze gebreken maak ik foto’s.


Als ik dit allemaal weet maak ik een verftechnisch advies middels door ons ontwikkeld adviesprogramma. De foto’s van de gebreken zet ik in dit advies, benoem ze en laat zien wat je eraan moet doen om ze te herstellen. Hierna benoem ik de verfsystemen met producten waar de verschillende bouwdelen mee moeten worden geschilderd. In het voorwoord van het verftechnisch advies omschrijf ik wat de wens is van de opdrachtgever en wat ik allemaal ben tegengekomen.


Als het werk gegund is aan een bedrijf stel ik de accountmanager (mijn collega) op de hoogte en die zal in eerste instantie contact opnemen met het uitvoerende bedrijf. Als het werk in uitvoering is zal ik namens de opdrachtgever de werkzaamheden begeleiden en rapporteren. Daarbij kijk ik naar de glans van het aangebrachte verfsysteem, ik kijk of onderkanten van deuren en kozijnen geheel geschilderd zijn en of de werkzaamheden worden uitgevoerd conform advies. Over het algemeen kom ik eens in de 2 á 3 weken op het project.


Samen met de betrokken partijen ga ik voor duurzaam kwalitatief goed schilderwerk van het object waarbij ik tijdens de werkzaamheden ook het uitvoerende schildersbedrijf zal bijstaan met raad en daad. Uiteindelijk gaat het erom dat alle partijen tevreden zijn met het bereikte resultaat.’’
Kunnen wij jou ergens mee helpen?Heb jij onduidelijke onderhoudskosten voor jouw VvE? Neem dan contact met ons op! Wij helpen jou graag verder.


René van Beest

Verftechnisch Vastgoedadviseur


06 57 32 43 07Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page