top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Klaar met tape die inscheurt bij het wegtrekken?

Bijgewerkt op: 7 dec. 2021

6-12-2021


Eén van de meest gebruikte manieren om een strakke lijn te schilderen, is door het plaatsen van schilderstape. Bij het eraf halen van de tape gebeurt het nog wel eens dat die scheurt, waardoor je met een mesje of je nagels de overgebleven tape moet wegkrabben. Dit is niet fijn, want hiermee beschadig je de nieuwe verflaag. Wij raden daarom de 3373 Washi-Tec Extra Strong van Kip aan. Een tape die extra scheurbestendig is en een hoge kleefkracht heeft. Wil jij meer weten over dit product? Lees dan verder!Extra scheurvast

De 3373 Washi-Tec Extra Strong is een versterkte tape dat zorgt voor een uitstekende scheurbestendigheid. Als er meerdere lagen verf op een tape komen, drogen de onderste lagen op. Wat vaak gebeurd is dat de tape scheurt zodra je het weg wilt trekken. En er is niks zo irritant als je 20 meter achter elkaar de tape moet wegkrabben met een mesje of je nagels. De 3373 is met vezels versterkt waardoor de tape zeer sterk en scheurbestendig is. Hierdoor is de kans op inscheuren bij het verwijderen een stuk kleiner in vergelijking met andere tapes.


Wat in de praktijk ook nog wel eens voorkomt is dat tijdens het verfspuiten in de hoeken een extra dikke laag gespoten wordt, wanneer dit opdroogt zal een gele tape sneller inscheuren in vergelijking met de 3373.


Extra hoge kleefkracht

Naast dat de 3373 scheurbestendig is heeft het ook een extra hoge kleefkracht. Hierdoor blijft de tape op licht vochtige ondergrond beter plakken. Dit is vooral handig in de zomer wanneer je ‘s ochtends begint met het afplakken van glas bij het schilderen van kozijnen. Vaak zit er nog wat dauw of vocht op de ramen. De 3373 is hier erg geschikt voor en plakt een stuk beter. Ook op ondergronden die een grove structuur hebben zal de Washi-Tec Extra Strong beter blijven plakken als je het vergelijkt met de gele variant. Pas wel op dat je de tape niet aanbrengt op een (nieuwe) verflaag. Door de extra hoge kleefkracht kan je de ondergrond hiermee kapottrekken en dat zou zonde zijn.


Tot slot zorgt de tape voor een super strakke verflijn. Zeker het proberen waard dus!


De 3373 in vergelijking met de 3308

Hieronder is een overzicht te vinden met eigenschappen van de 3308 en de 3373. Zoals te zien is, is de 3373 buitenshuis tot 5 maanden UV-bestendig waar de 3308 3 maanden UV-bestendig is. Ook is de 3373 beter geschikt voor buiten en steen en stucwerk, maar zoek je een tape voor gevoelige oppervlakte? Dan is de 3308 of paarse 309 aan te raden.Wil je meer weten over dit product of ben je benieuwd hoe jij dit product kan toepassen binnen jouw project? Neem dan contact op met onze technische advieslijn. Zij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 07:00 en 16:30 uur op 010 870 21 49.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page