top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Jij wilt toch ook het beste resultaat behalen met jouw schuurmachine?


09-05-2022


Krijg jij soms niet het gewenste resultaat na het gebruiken van een schuurmachine? Dan kan het zijn dat je niet de juiste schuurmachine gebruikt voor jouw klus. De verschillende schuurmachines hebben allemaal hun eigen specialiteit. Daarnaast is de schuurmachine niet het enige onderdeel dat bijdraagt aan het perfecte resultaat. Schuurpapier of een schuurzool heeft namelijk ook invloed op het eindresultaat. Met Festool schuurpapier en schuurzolen krijg je het beste resultaat voor jouw klus.Een van de meest geliefde schuurmachines in Nederland is de delta-schuurmachine, bij Festool is dit ook een blijvende favoriet. Maar het Festool assortiment gaat verder dan alleen de delta-schuurmachine. Denk bijvoorbeeld aan de ROTEX, de roterend-excentrische schuurmachine of de kantenschuurmachine. De verschillende schuurmachines hebben allemaal hun eigen specialiteit, zo zijn de diverse ROTEX schuurmachines (verkrijgbaar als Rotex 90,12 en 150) ideaal voor hoge afname en behaalt u met de excenterschuurmachines (verkrijgbaar in diverse diameters en schuuruitslagen) de hoogste glansgraad zoals te zien is in de foto’s hieronder.Geschuurd met een delta-schuurmachine Geschuurd met een excenter-schuurmachine


Schuurzool

Naast de juiste schuurmachine kiezen, is het dus ook belangrijk dat de juiste schuurzool wordt gekozen. Belangrijke eigenschappen van de Festool schuurzool zijn een goede hechting, een hoge temperatuursbestendigheid en een lange levensduur. De schuurzolen van Festool hebben een Velcro hechting, deze hebben korte lussen en sluiten perfect aan op het Festool schuurpapier. Het schuurpapier van Festool heeft namelijk ook een Velcro hechting, op deze manier wordt een naadloze aansluiting gegarandeerd. Bij andere schuurzolen en schuurpapier komt het vaak voor dat ze geen Velcro hechting hebben, wat voor een minder goede aansluiting zorgt. Hierdoor volgt het schuurpapier en de schuurzool niet precies de beweging van de schuurmachine. Dit leidt tot wrijving, speling en warmteontwikkeling. Het resultaat: het schuren duurt twee keer zo lang en de zool slijt harder. Met de schuurzolen van Festool hoef je ook niet bang te zijn dat de temperatuur snel te hoog wordt. Een Festool schuurzool heeft namelijk een hittebestendigheid van maar liefst 240 graden. Verder hoef je niet bang te zijn dat de zool snel vervangen moet worden. De schuurzolen van Festool gaan ongeveer 90 uur lang mee.Schuurpapier

Allereerst is het belangrijk om in stappen van korrel 60 te werken, te snelle sprongen zorgen namelijk voor een minder mooi resultaat. In de foto hieronder is er gewerkt met te snelle sprongen, uiteindelijk is dit ook weer moeilijk om dit netjes glad te schuren.
Het meest gebruikte soort schuurpapier van Festool is het Granat schuurpapier, dit is een allround schuurpapier. Een unieke eigenschap hiervan is dat het naast de gebruikelijke stoffen zoals sylicium carbide en aluminiuoxide, ook de stof keramiek bevat. Deze stof zorgt ervoor dat je er langer mee kan werken, omdat het schuurpapier langer scherp blijft. Andere eigenschappen van het Granat schuurpapier zijn:

- Tot 24% sneller door innovatieve schuurmateriaalopbouw

- Bijzonder geschikt voor VOC lakken en harde ondergronden

- Voor snelle afname en een duidelijke hogere standtijd

- Minder verbruik schuurpapier

- Beschikbaar van korrel P40 t/m P1500Kortom, Festool heeft een groot assortiment aan (accu-)schuurmachines en verbruikersmaterialen. Voor elke klus heeft Festool de perfecte oplossing waarmee je de beste resultaten kan behalen bij jouw klant.


Meer weten?

Ben je benieuwd welke schuurmachine, schuurzool of schuurpapier jij nodig hebt? Neem dan contact op met onze technische advieslijn. Zij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 07:00 en 16:30 uur op 010 870 21 49.
317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page