top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Baanvorming bij grote oppervlakken is verledentijd

04-10-2021


Nieuw bij Simonis: de Vista Aqua Extréémat. Een watergedragen aanzetvrije plafondverf speciaal voor plafonds met een groot oppervlak en veel lichtinval. Speciaal ontwikkeld met een aanzetvrije verwerking en waar spuitapplicatie niet mogelijk is.Baanvorming maskeren

De Vista Aqua Extréémat is dé oplossing voor plafonds die reeds zijn voorzien van een dekkende verf, maar waar zichtbaar baanvorming aanwezig is. Door de toepassing van de Vista Aqua Extréémat zijn aanzetten bij strijklicht niet meer zichtbaar. De Aqua Extréémat kan daarom perfect ingezet worden waar spuitwerk niet mogelijk is of om baanvorming te maskeren.


Matter dan mat

Doordat bij plafonds met grote oppervlakken vaak ook veel licht aanwezig is zie je iedere aanzetting op het plafond. Hierdoor wordt de kwaliteit van het geschilderde plafond als snel slecht beoordeeld. Er zijn veel matte plafondverven. Er is er echter geen één plafonverf die zo mat is als de Aqua Extréémat van Vista. Dit komt door de glansgraad van deze verf. Deze diep matte plafondverf heeft een glansgraad van ca 1%.


De onderstaande afbeelding geeft perfect weer waar de Aqua Extréémat goed in is. Aan de ene kant een plafond waarbij aanzetten en oneffenheden goed zichtbaar zijn. Mede door het strijklicht dat door de grote raampartijen naar binnen komt. Aan de andere kant het plafond nadat de Vista Aqua Extréémat is aangebracht. Het verschil is duidelijk te zien. Geen aanzetten en oneffenheden meer, maar een zeer strak plafond.Plafond voorzien van Vista Aqua Extréémat
Foto: Ralph Bijl Schilderwerken


Een probleemoplosser

Daar naast heeft de Aqua Extréémat een zeer lange opentijd en een aanzetvrije verwerking op grote en kleine oppervlakken. Het product kan mede ook daarom perfect ingezet worden waar het niet mogelijk is om te spuiten. Daar komt bij dat de Vista Aqua Extréémat een flink aantal problemen oplost:

  • Spackwerk waar baanvorming te zien is of waar men last heeft van strijklicht, kan worden opgelost door middel van het aanbrengen van één of twee lagen Vista Aqua Extréémat

  • Beschadigingen zijn eenvoudig bij te werken doordat de plafondverf diep mat is

  • Het product bevat een zeer hoog percentage bindmiddel, waardoor de verf ondanks zijn extreem matte glansgraad goed reinigbaar blijft. Het vuil wordt minder snel door de verffilm opgenomen en blijft dus op de verffilm liggen.

Belangrijkste kenmerken

  • Extréém mat uiterlijk

  • Bijzonder glad eindresultaat

  • Glanst niet op

  • Gemakkelijk afneembaar

  • Eenvoudig aan te brengen

Ook wel prettig, de Aqua Extréémat is zo goed als geurvrij.

Dit maakt hem helemaal geschikt voor het gebruik in binnensituaties. Dit is overigens meestal het geval bij watergedragen verven.


Al met al, is het dus een speciaal product. Zeer mat met zeer gemakkelijke verwerking en ondanks zijn extreem matte uiterlijk toch makkelijk te reinigen.
Wil je meer weten over dit product of ben je benieuwd naar hoe jij het product kan toepassen binnen jouw project?

Neem dan contact op met onze technische advieslijn. De technische advieslijn is elke werkdag beschikbaar tussen 07:00 uur en 16:30 uur op 010 870 21 49.


163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page