top of page
  • Foto van schrijverSimonis

Kleine schades makkelijk én duurzaam herstellen?


16-02-2022


Je herkent het vast; je hebt een binnenklus en je treft kleine schades aan in trappen, meubels, kozijnen, deuren etc. Met welk product los je dit nou het beste op? Hiervoor heeft Repair Care de DRY FLEX® IN ontwikkeld! Het is dé oplossing om deze schades makkelijk en duurzaam te herstellen. Meer weten over dit product? Lees dan verder!De DRY FLEX® IN

De DRY FLEX® IN is een epoxy welke als twee componenten in één koker zijn opgenomen en welke zonder gebruik van voorstrijk binnenshuis kan worden toegepast. De DRY FLEX® IN is prettig verwerkbaar, heeft een excellent stand vermogen (horizontale én verticale reparaties zijn geen enkel probleem) en is in een halve dag* voldoende uitgehard om goed te kunnen schuren en af te schilderen. Zo kun je dus na het repareren weer redelijk snel door met schilderen!


Hoe te gebruiken?

De DRY FLEX® IN is het beste te gebruiken volgens het 7-stappenplan van Repair Care. Voorstrijken is niet noodzakelijk i.v.m. de geringe spanningen binnenshuis. Hieronder zie je het stappenplan:

  1. Verwijder het verfsysteem.

  2. Verwijder alle losse delen en frees het reparatievlak als een “bakje” met een minimale laagdikte (ook aan de randen!) van 5 mm.

  3. Het voorstrijken vervalt.

  4. Doseer de DRY FLEX® IN op een mengplateau met behulp van een enkelvoudige doseerpistool. Meng daarna beide componenten met de doseerpistool of kunststof modelleermessen tot de structuur en kleur egaal zijn. Verdeel de gemengde DRY FLEX® IN in een dunne laag over het mengplateau en brand vervolgens het hechtvlak in de reparatie aan met DRY FLEX® IN.

  5. Bouw de reparatie op met DRY FLEX® IN en mes deze bol af.

  6. Schuur de toplaag van de reparatie na uitharding om de aminelaag te verwijderen.

  7. Voorzie de reparatie van een verfsysteem.


Kenmerken van de DRY FLEX® IN

De belangrijkste kenmerken op een rij:


Verwerkingstemperatuur 0 – 35 °C

Reparatiedikte 5 – 20 mm

Verwerkingstijd na mengen 15 – 20 minuten

Schuur- en overschilderbaar Na 4 uur

Inhoud 180 ml
*Dit is een indicatie voor een reparatie met een laagdikte van 1 cm bij 20 °C. De uithardingstijd kan afwijken door o.a. schommelingen in temperatuur en laagdikte.


Heb jij verder nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze technische advieslijn. Zij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 07:00 en 16:30 uur op 010 870 21 49.
121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page